Paloma är en av Mexikos populäraste drinkar och är enkel att göra med endast tre ingredienser. Här bjuder vi på en variant med Koskenkorva Strawberry som ger den syrliga tequiladrinken smak av söta jordgubbar. Gott och lätt!
Foto: Adobe Firefly/AI
3 cl Koskenkorva Strawberry
3 cl 1800 Tequila Blanco
En halv lime
Thomas Henry Pink Grapefruit
Salt
Jordgubbe till garnering
Häll lite salt på en tallrik och fukta kanten på glaset med lime eller grapefrukt.
Rulla försiktigt glaset i saltet.
Fyll ett glas med is och häll i Koskenkorva Strawberry, tequila och limejuice. Rör om.
Toppa drinken med Thomas Henry Pink Grapefruit.
Garnera med en jordgubbe på kanten av glaset.
Finland
169 kr
Koskenkorva Strawberry har en bärig, söt smak med tydlig karaktär av sötsyrliga, solmogna jordgubbar.
Serveras väl kyld med is eller använd som drink- och cocktailingrediens.
Mexiko
432 kr
Jose Cuervo 1800 Silver har en mjuk, söt och blommig doft med tydliga toner av fruktig agave. Tequilan har en elegant, delikat, mjuk och välbalanserad smak med toner agave. Eftersmaken är värmande, fruktig och lätt pepprig.
Utmärkt som bas i tequiladrinkar.
En läcker drink med smak av kokos och fräscha citrusfrukter. För bästa resultat - använd gärna färskpressad citron och apelsin i denna tropiska drink.
Läs merEn bärig variant av drinken Tom Collins, med underbara toner av solmogna jordgubbar och citron. En utsökt drink att kicka igång sommaren med!
Läs merEn somrig och bubblande drink med smak av sötsyrliga, solmogna jordgubbar. Jordgubbsspritz är enkel att göra och kan även göras i större mängd som bål.
Läs mer