1800 Blanco

1800 Blanco

Mexiko


432,00 kr

Systembolaget nr:

8744801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Jose Cuervo 1800 Silver har en mjuk, söt och blommig doft med tydliga toner av fruktig agave. Tequilan har en elegant, delikat, mjuk och välbalanserad smak med toner agave. Eftersmaken är värmande, fruktig och lätt pepprig.

Produktion

1800 Silver är gjord på 100 % handskördad blå agave. Tequila kan inte framställas på någon annan plats än just Jalisco med några kringliggande delstater. Agaven har odlats i mineralrika vulkaniska jordar på den mexikanska högplatån där den skördas för hand efter cirka 10 år. Stjälkarna har sedan kokats långsamt i gamla lerugnar innan det naturliga sockret jästs till mäsk som dubbeldestillerats i traditionella kopparpannor. 1800 Silver är en blandning av noggrant utvalda helt olagrade batcher där den erfarne master blendern strävar efter att varje buteljering ska vara identisk med den föregående. 1800 Silver buteljeras i en signerad flaska som fått samma form som de gåtfulla och mayapyramiderna, som bland annat finns i Jalisco.

Passar till

En utmärkt bas i Margarita och andra tequiladrinkar.

Kul att veta

År 1800 brukar anges som det år då den första premiumtequilan destillerades i La Rojeña i Jalisco i västra Mexiko. Än i dag gör familjen Cuervo /Beckman sin tequila på exakt samma sätt som då. Resultatet av gammal tradition, sekler av nedärvd kunskap och respekt för urgamla tillverkningsmetoder har resulterat i en mjuk, harmonisk och världsberömd tequila. 1800 är ett varumärke och ett benchmark för att ingenting har förändrats.

Produkttyp

Tequila

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

38 %

Systembolaget nr

8744801

Volym

700 ml

Varumärke

Proximo

Förslutning

Plastpropp

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas