Renault Carte Noir Extra

Renault Carte Noir Extra

Frankrike


644,00 kr

Systembolaget nr:

19701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Renault Carte Noire har en komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, apelsin, marsipan, mörk choklad, muscovadosocker, örter och vanilj. Smaken är komplex med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikos, apelsin, nötter, chokladtryffel, örter, vanilj och marsipan.

Produktion

Den Eau-de-Vie som används kommer från tre områden i Cognac: Grande och Petite Champagne för att ge en mjukare, rundare längre finish, och Fins Bois för den kompletterande karakteristiska frukt, blommor och kryddor. De är lagrade upp till 20 år på ekfat.

Passar till

Servera rumstempererad som avec.

Kul att veta

Cognacshuset Renault grundades 1835 av Jean-Antonin Renault en visionär affärsman och globetrotter som marknadsförde sin Cognac på resor till Skandinavien, Europa, Östasien och Amerika. De skandiviska marknaderna är idag den viktigaste marknaden för den anrika Cognacsproducenten och ägs idag av Altia.

Produkttyp

Cognac

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

19701

Volym

0,7 l

Varumärke

Renault

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

8 g/liter


Rabarberspritz

Rabarberspritz.


Mattias Larsson, mer känd som Fredagskocken, har gjort en fantastiskt god spritz med cognac, prosecco och somrig rabarber. En perfekt sommardrink att bjuda på innan middagen eller till småplock.

Läs mer »