Ekologisk
Hernö Gin

Hernö Gin

Sverige


337,00 kr

Systembolaget nr:

8692702

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Friska, krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön. En finstämd sötma tillsammans med vanilj och kassiabark. Eftersmaken av citrus och enbär dröjer sig kvar, lätta toner av svartpeppar.

Produktion

Hernö Gin är en gin gjord på naturliga och noga utvalda växter och är av stilen London Dry Gin.

Passar till

Hernö Gin har fått pris för World´s best Gin & Tonic men är även mycket trevlig att avnjuta som den är.

Kul att veta

Hernö Gin är beläget i byn Dala utanför Härnösand och grundaren bakom är master distiller Jon Hillgren. Hernö Gin är Sveriges första dedikerade gintillverkare och i tillverkningsprocessen används det egna källvattnet samt naturliga växter och kryddor. I destilleriet står Kierstin och Marit, två handhamrade kopparpannor som används för att tillverka den ekologiska gin som vunnit flest priser i hela Europa.

Produkttyp

Gin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40,5 %

Systembolaget nr

8692702

Volym

500 ml

Varumärke

Hernö Gin AB

Förslutning

Syntetkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Martiniglas med oliv på bardisk

Dry Martini.


Dry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".

Läs mer »
Tomorrow Collins - Scandic

Tomorrow Collins.


Det här är en drink som ingår i Scandics nya satsning på att ta tillvara på matsvinnet, även i baren. Limeskalen som blir över kan man enkelt göra en riktigt god cordial på. Blanda det med Hernö Gin och Kombucha så får du en riktigt läcker drink!

Läs mer »