Ekologisk
Hernö Navy Strength

Hernö Navy Strength

Sverige


396,00 kr

Systembolaget nr:

8642802

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Hernö Navy Stenght Gin har en kraftfull enbärsdoft med väldoftande citrus, frisk och en aning pepprig ton. Smaken leds av sav och krispiga enbär som följs av kryddig citrus och vårblomster. Kraftfull smak med lättdrucken textur och värme. I eftersmaken finner vi peppar, kryddighet och fyllig värme, lång och mjuk finish.

Produktion

Hernö Navy Strength Gin har samma grundrecept som Hernö Dry Gin, men späds med mindre vatten för att uppnå alkoholstyrkan 57%, som historiskt sett efterfrågades av brittiska flottan för att säkerställa att krutet ombord skulle gå att antända även om det blivit blött av spilld gin. Den höga alkoholhalten innebär att helt andra smaker utvecklas och karaktären för Hernö Navy Strength Gin kännetecknas av mer peppriga toner.

Kul att veta

Hernö Gin är beläget i byn Dala utanför Härnösand och grundaren bakom är master distiller Jon Hillgren. Hernö Gin är Sveriges första dedikerade gintillverkare och i tillverkningsprocessen används det egna källvattnet samt naturliga växter och kryddor. I destilleriet står Kierstin och Marit, två handhamrade kopparpannor som används för att tillverka den ekologiska gin som vunnit flest priser i hela Europa.


Guldmedalj! En storartad gin som har sällsynta och komplexa smaker med god balans. Smakupplevelsen sticker ut i konkurrensen.

- International Wine & Spirit Competition 2020

Produkttyp

Gin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

57 %

Systembolaget nr

8642802

Volym

0,5 l

Varumärke

Hernö Gin AB

Förslutning

Syntetkork


Martinez

Martinez.


Martinez är en av de klassiska cocktails som är värd att känna till. En perfekt balanserad blandning av söt Vermouth, Hernö Gin, Maraschino och Angostura Bitter.

Läs mer »