Ekologisk
Hernö Old Tom Gin

Hernö Old Tom Gin

Sverige


357,00 kr

Systembolaget nr:

3004802

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Hernö Old Tom Gin har en fyllig doft med kryddighet från skog. Följt av friska, oljiga enbär och blommighet. Mjuk textur med en lätt sötma och örtiga toner. Eftersmak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall. Söt blommighet tillsammans med kryddighet från skog och enbär som dröjer sig kvar.

Produktion

Hernö Old Tom Gin är i grunden en Hernö Gin med en extra tillsatt andel av älgört i destillationen. Efter att man spätt ner spriten till en alkoholhalt av 43% så tillsätts en liten del socker för att göra spriten rundare och för att framhäva smakerna.

Kul att veta

Hernö Gin är beläget i byn Dala utanför Härnösand och grundaren bakom är master distiller Jon Hillgren. Hernö Gin är Sveriges första dedikerade gintillverkare och i tillverkningsprocessen används det egna källvattnet samt naturliga växter och kryddor. I destilleriet står Kierstin och Marit, två handhamrade kopparpannor som används för att tillverka den ekologiska gin som vunnit flest priser i hela Europa.

Produkttyp

Gin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

43 %

Systembolaget nr

3004802

Volym

0,5 l

Varumärke

Hernö Gin AB

Förslutning

Syntetkork

Sockerhalt

10 g/liter


Gin & tea

Gin & Tea.


En färgsprakande och lite bitter drink som blandas på gin och någon form av rött te. En uppdaterad och lite festligare variant av det älskade isteet. 

Läs mer »
Lynx

Lynx.


En unik gindrink med influenser från både Sverige, Frankrike och Kanada som kommer imponera på dina cocktailintresserade vänner.

Läs mer »