Ekologisk
Hernö Sloe Gin

Hernö Sloe Gin

Sverige


382,00 kr

Systembolaget nr:

3152202

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Hernö Sloe Gin har en rund, blommig, doft av slånbär och en viss sötma av vanilj. Hint av nöt och skog. Smak av söt sylt som sedan blir torrare och syrligare. Toner av älgört och en krämig blommighet. Smaken ebbar långsamt ut med en hint av torkade blommor och hö med en krämig nötighet och torkade bär. Mjuka, en aning syrliga, toner som dröjer sig kvar.

Produktion

Hernö Sloe Gin är i grunden en Hernö Gin som blivit infuserad med slånbär. De mogna bären har lagrats tillsammans med ginen i tre månader innan en liten andel socker har tillsatts för att skapa balans.

Passar till

Passar mycket bra i en gin och tonic eller avnjuts som den är.

Kul att veta

Hernö Gin är beläget i byn Dala utanför Härnösand och grundaren bakom är master distiller Jon Hillgren. Hernö Gin är Sveriges första dedikerade gintillverkare och i tillverkningsprocessen används det egna källvattnet samt naturliga växter och kryddor. I destilleriet står Kierstin och Marit, två handhamrade kopparpannor som används för att tillverka den ekologiska gin som vunnit flest priser i hela Europa.

Produkttyp

Gin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

30 %

Systembolaget nr

3152202

Volym

500 ml

Varumärke

Hernö Gin AB

Förslutning

Syntetkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

102 g/liter


Razzycle från Scandic

Razzycle.


Färska hallon har en ganska kort hållbarhet och ofta slängs dem så fort de blir lite mossiga. Här återvinner man enkelt och gott sätt sina hallon och får en supergod cocktail på köpet!

Läs mer »