Marconi 46 Distilled Dry Gin

Marconi 46 Distilled Dry Gin

Italien


401,00 kr

Systembolaget nr:

8220301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Marconi 46 Distilled Dry Gin har en mycket angenäm doft med inslag av enbär, tallbarr, citrus och en touch av mint. Smaken är mycket komplex där man först får en fin känsla av enbär och fruktiga muskatdruvor som sedan övergår till tallbarr, kryddig kardemumma och koriander. Smaklängden är exceptionell och mycket angenäm.

Produktion

Marconi 46 är en hantverksmässigt tillverkad gin som destilleras i familjen Polis destillationspanna Crisopea, en vakuumdestillationspanna med dubbla bottnar och vatten emellan. En unik panna som ger rena smaker, förbluffande smaklängd och mycket intensiva aromer. Den välbalanserade och komplexa smakprofilen hos denna gin har fått sin inspiration från Asigoplatån i de norra delarna av Veneto där familjen Poli har sitt ursprung. Marconi 46 är smaksatt med enbär, muskatdruvor, två sorters pinjeträd, mint, kardemumma och koriander. Namnet har flera betydelser. Denna gin andas innovation och fingertoppskänsla, egenskaper som mer än väl kan förknippas med Guglielmo Marconi som uppfann telegrafen och fick nobelpriset i fysik 1909. Dessutom är destilleriets adress Via Marconi 46 och alkoholhalten ligger även den på, just det, 46%.

Kul att veta

Destilleriet är helt familjeägt och ligger i Schiavon, nära Bassano del Grappa, i hjärtat av Veneto. Bassano anses allmänt som centrum för grappatillverkningen i Italien. Familjen är också mest känd för sin grappa men producerar även annan sprit som brandy, likörer och fruktsprit. Destillationstraditionen startades av Titta Poli som egentligen tillverkade stråhattar men vars sanna passion var grappa. Han byggde en liten olaglig destillationsapparat som han monterade på en kärra med vilken han åkte runt hos vinbönderna och destillerade deras pressrester. Hans son Giobatta övertog sin fars passion och byggde ett destilleri genom att bygga om ett lokomotivs ångmaskin. Han var för övrigt mycket öppen för moderna uppfinningar och var den första personen på flera mils omkrets som ägde en bil och hans telefonnummer var 2 (nr 1 tillhörde det lokala telefoniföretaget). Hans son Tony tog över verksamheten och utvecklade och förbättrade destillationen ytterligare. Han byggde en ny destillationsanläggning, vilken är den som fortfarande används av hans son Jacopo Poli som i dag driver företaget. Den grundläggande idén hos familjen Poli när det kommer till grappa är att bara använda helt färska pressrester, att omedelbart destillera råmaterialet, att till fullo behärska och använda den traditionella destillationsanläggningen, att arbeta med konsekvens och passion och att alltid respektera destillatet och kunden. Familjens hängivenhet och känsla för detaljer gäller naturligtvis även de andra spritsorterna. Destillerie Poli säger själva att det enda som behövs för att göra bra sprit är färska råvaror och hundra års erfarenhet.

Produkttyp

Gin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

46 %

Systembolaget nr

8220301

Volym

700 ml

Varumärke

Jacopo Poli

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas