Chambord Black Raspberry

Chambord Black Raspberry

Frankrike


258,00 kr

Systembolaget nr:

8974602

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Chambord Black Raspberry är en Cognacsbaserad bärlikör på hallon och björnbär. Söt och smakrik med tydlig smak av hallon och vanilj, frisk eftersmak med antydan av citrus.

Produktion

Château de Chambord är ett av de största och ståtligaste slotten i Frankrike (Loire) som kung Frans I lät uppföra 1519-1547 för att komma närmare sin älskarinna grevinnan de Thoury. Ludvig XIV, solkungen, lät hundra år senare restaurera och möblera slottet och bygga till 300 stallplatser så att han kunde använda slottet till jaktstuga. För att visa kungen sin aktning och kärlek lät den lokale hövdingen tillverka den godaste av drycker: en likör av traktens underbara hallon och björnbär, baserad på cognac och sötad med honung som serverades till nyskjuten helstekt kronhjort...

Passar till

Mycket läcker smaksättare både i dryck och mat. Gå in på deras hemsida och få härliga och roliga tips. Helt överlägsen alla andra likörer till Kir Royal.

Produkttyp

Likör

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

16,5 %

Systembolaget nr

8974602

Volym

500 ml

Varumärke

Brown-Forman

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

290 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring.


Cha Cha Mojito

Cha Cha Mojito.


Testa en helt ny variant på Mojito. Istället för rom så är det mousserande och bärlikören Chambord som står för de läckra smakerna!

Läs mer »