Vegan
Nordic Spirits Lab Aperitif

Nordic Spirits Lab Aperitif

Finland


205,00 kr

Systembolaget nr:

7711402

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nordic Spirits Lab Aperitif har en intensiv och fräsch start med smak av hallon och rabarber från Stenhuse Gård på Gotland. Sötman balanseras upp av bitterhet från gentianarot och blodrot från Europa.

Produktion

Aperitif är en kategori av drink som används som aptitretare och serveras före maten för att förhöja dess behag. Oftast används rötter för dess bittra egenskaper som bas för smaken och mer fruktiga eller blommiga element addreas för att balansera upp produkten. NSL Aperitif A:01 är producerad på O.P.Anderson Distillery i Sundsvall där vi stöpt alla bär och rötter i neutral sprit i ca två veckor. Inga tillsattser eller essenser har använts.

Passar till

Utmärkt att avnjuta i sig själv på is eller som ingrediens i cocktails. Används enklast ihop med tonic eller som bas i en spritz.

Kul att veta

Nordic Spirits Lab är en plattform som består av internationella specialister både inom och utanför dryckesindustrin. Det är en samarbete mellan människor som delar nyfikenhet, framåtanda, innovation, ambition, men framförallt kreativitet. Sammanslutningen som består både av spritexperter, bartenders, affärsstrateger, designers, artister, forskare och uppfinnare kommer tillsammans fram till idéer, nya tekniker och upplevelser inom dryckesvärlden. Nordic Spirits Lab Aperitif A:01 är den andra lanserade innovationen från plattformens innovativa samarbete.

Produkttyp

Likör

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

7711402

Volym

500 ml

Varumärke

Nordic Spirits Lab

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Lagring

Då inga tillsatser adderats samt att produkten är framställd av 100% naturliga råvaror kommer smaken att mogna över tid. Den röda färgen från hallonen och rabarbern kan också falna över tid. Därav vitlaserad flaska för att undvika onödig UV-kontakt.