1800 Añejo

1800 Añejo

Mexiko


449,00 kr

Systembolaget nr:

1152501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doft av rostad ek, vanilj, kanel, nybakat bröd och choklad. Smaken är komplex och balanserad där ektoner möter den fruktiga agaven i en kryddig vanilj. Kryddig, lång och avrundad eftersmak.

Produktion

Agavehjärtan bakas för att omvandla stärkelsen till jäsbart socker. Därefter följer krossning och jäsning. Denna tequila har sedan destillerats två gånger i enkelpanna av koppar.

Passar till

Serveras rumstepererad som avec.

Kul att veta

Vid World Drinks Awards 2015 utsågs 1800 Añejo till världens bästa tequila. Det är bara en av de många utmärkelser som familjen Cuervo/Beckman fått för denna mästerliga tequila, som de destillerat i västra Mexiko ända sedan år 1800. Destilleriet ligger i La Rojeña i Jalisco. Med sina mer än 200 år är det med råge Mexikos och världens äldsta tequiladestilleri. 1800 Añejo blandas av tequilasorter som är gjorda på 100 % blå agave som vuxit på hög höjd i vulkanisk jord på familjens egna odlingar i Jalisco. 1800 Añejo har ekfatslagrats på franska ekfat under minst 14 månader. Añejo betyder närmast vintage eller gammal och garanterar lång lagring. 1800 Añejo är världens mest sålda tequila.

Produkttyp

Tequila

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

38 %

Systembolaget nr

1152501

Volym

700 ml

Varumärke

Proximo

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Lagring

Añejo betyder att tequilan har lagrats minst ett år på ekfat. Denna tequila har lagrats på amerikanska och franska ekfat.