1800 Tequila

För att hylla ursprunget och indianbefolkningen buteljeras varumärket 1800 i en flaska som fått samma form som Mexikos berömda mayapyramider.

1800 Tequila

1800 brukar anges som det år då Jose Cuervo tillverkade den första premiumtequilan. Den spanske kungen Carlos den IV hade just hävt tillverkningsförbudet och farmaren Jose Antonio de Cuervo hade fått det första produktionstillståndet. I dag är familjen Cuervo/Beckman världens största tequilaproducent med försäljning i fler än 200 länder. Men konsten att jäsa fram en alkoholstark dryck och locka fram de gudar som bodde i agaven behärskade redan aztekerna och mayaindianerna. För att hylla ursprunget och indianbefolkningen buteljeras varumärket 1800 i en flaska som fått samma form som Mexikos berömda mayapyramider.

Traditionellt hantverk av tequila

Familjen Cuervo/Beckman lägger stor vikt vid det traditionella hantverket, som är själva förutsättningen för att tillverka premiumtequila. Man använder blå agave som man höghöjdsodlar på egna marker i mineralrika vulkaniska jordar. Den tungarbetade skörden sker manuellt med hjälp av spett och bändverktyg. Stjälkarna kokas därefter långsamt i lerugnar innan det naturliga sockret jäses till mäsk som dubbeldestilleras i traditionella kopparpannor. Familjen Cuervo/Beckman har mer än någon annan producent medverkat till att göra tequila världsberömt, liksom tequiladrinkar som Margarita och Tequila Sunrise. Man har också varit högst delaktiga i den juridiska process som på 1970-talet ursprungsskyddade tequila och dess tillverkningsmetoder och som därmed banade väg för kvalitetssäkring och hela dryckessegmentets framgång på världsmarknaden.

Besök 1800 Tequilas hemsida.