Vegan
Dr Loosen Riesling Beerenauslese

Årgång:

2018

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

Tyskland


149,00 kr

Systembolaget nr:

536404

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar i Bernkastel där jordmånen är skiffer. De botrytisangripna druvorna skördas för hand. Långsam kallmaceration, sval jäsning i ståltank med lång jästkontakt som sedan avstannades med nedkylning av musten. Lång jästkontakt och endast en omdragning och filtrering. Vinmakare: Ernst Loosen.

Passar till

Serveras vid 10-12°C till gåslever, grönmögelostar och fruktiga desserter.

Label: OstDesserter

Kul att veta

Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.

Produkttyp

Dessertvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

7,5 %

Systembolaget nr

536404

Volym

187 ml

Varumärke

Dr Loosen

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

139,5 g/liter