Etisk
Planeta Passito di Noto

Årgång:

2021

Planeta Passito di Noto

Italien


349,00 kr

Systembolaget nr:

5144702

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har toner av mogna loquats, torkade aprikoser, kastanjehonung, subtila rosenblad, söt papaya och fyllig kvitten.

Produktion

Druvorna plockas för hand och torkas i fem veckor under kontrollerade temperatur- och luftfuktighetsförhållanden. Efter viktförlusten på 42% förs druvorna till vineriet där de sorteras och musten hålls vid 6 °C med sediment i 15 dagar. Jäsningen startar och efter 45 dagar avbryts den med kyla innan vi buteljerar vinet efter flera månaders väntan.

Passar till

En utmärkt följeslagare till Modicas choklad i olika varianter och passar idealiskt med marsipanbaserade delikatesser. För de som söker en genuin siciliansk smakupplevelse är de ett utmärkt val att servera tillsammans med ricottakräm-baserade desserter som cassata eller cannoli.

Label: OstDesserter

Kul att veta

Unikt klimat med 40 meters höjd över havsytan. Med en avkastning på 90 kvintaler färska druvor per hektar före torkning och en odlingsmetod som följer ekologiska riktlinjer enligt SOStain®-protokoll. Värnande av jord och ekosystem genom marktäckning med bönor, vårlupin och vilda blommor för att öka organiskt material och gynna mikrofaunan. Växtodlingen skyddas med minimal användning av svavel och koppar. Skadegörare bekämpas med effektiva insekter, sexuell förvirring och naturliga medel som zeolit, kaolin och växtextrakt. Skörden sker mellan 16-18 augusti

Produkttyp

Dessertvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5144702

Volym

0,5 l

Varumärke

Azienda Agricola Planeta

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

178 g/liter