Vinet har toner av mogna loquats, torkade aprikoser, kastanjehonung, subtila rosenblad, söt papaya och fyllig kvitten.
Produktion
Druvorna (100% moscato bianco) plockas för hand och torkas i fem veckor under kontrollerade temperatur- och luftfuktighetsförhållanden. Efter viktförlusten på 42% förs druvorna till vineriet där de sorteras och musten hålls vid 6 °C med sediment i 15 dagar. Jäsningen startar och efter 45 dagar avbryts den med kyla innan vi buteljerar vinet efter flera månaders väntan.
Passar till
En utmärkt följeslagare till Modicas choklad (från Sicilien) i olika varianter och passar idealiskt med marsipanbaserade delikatesser. För de som söker en genuin siciliansk smakupplevelse är de ett utmärkt val att servera tillsammans med ricottakräm-baserade desserter som cassata eller cannoli.
Kul att veta
Unikt klimat med 40 meters höjd över havsytan. Med en avkastning på 90 kvintaler färska druvor per hektar före torkning och en odlingsmetod som följer ekologiska riktlinjer enligt SOStain®-protokoll. Värnande av jord och ekosystem genom marktäckning med bönor, vårlupin och vilda blommor för att öka organiskt material och gynna mikrofaunan. Växtodlingen skyddas med minimal användning av svavel och koppar. Skadegörare bekämpas med effektiva insekter, sexuell förvirring och naturliga medel som zeolit, kaolin och växtextrakt. Skörden sker mellan 16-18 augusti