SÄLJSTART 11 november!
Efter en resa genom årets smakdestination Skottland fylls Blossa 24 med rök och skotsk mystik. Här får två hantverks- och dryckestraditioner mötas där Blossas klassiska glöggkryddor blandas med äkta skotsk whisky och en salt förnimmelse av sjö och hav.
Blossa 24 alkoholfri är en vit alkoholfri glögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan. Sjögrässmaken från algen är en blinkning till legenden om sjöodjuret som gömmer sig på den snåriga botten av Loch Ness djup och just algen dulse återfinns längs med Skottlands vackra kust. Den magiska atmosfären från det skotska höglandet ligger också till grund för designen och illustrationen på årets flaska.
I Blossa 24 Alkoholfri har glöggkryddorna dragit i whisky för smak och vinet har sedan avalkoholiserats. Detta gör att smak och karaktär bibehålls på bästa möjliga sätt även efter att alkoholhalten på 0,5% säkerställts.
Produktion
Produktionsmetoden för Blossa glögg är densamma sedan 1895. Processen börjar med att Blossas unika och traditionella glöggkryddor blandas och extraheras. Tiden det tar för kryddorna att hackas, blandas i rätt proportioner, extraheras samt lagras för rätt sensoriska karaktär är minst 5 månader.
Passar till
Allra bäst serveras Blossa 24 som du serverar din whisky – i ett lågt whiskyglas rumstempererad eller med en stor isbit. Som tilltugg föreslås något salt snarare än sött, till exempel nötter. På Blossas instagram hittar du drinkrecept.
Kul att veta
Varje år reser Blossa årgångsglögg till en ny destination för att hitta nya smakkombinationer och varje år får flaskorna dessutom en ny unik design, vilket gjort dem till ett eftertraktat samlarobjekt. De senaste åren har Blossa besökt länder som Hawaii, Italien och Indien, och inte minst Sverige.