Blossa 25 tar sig över böljande snödalar och barrklädda bergstoppar för att slutligen landa i Alperna. Självklart är därför årets glögg en hyllning till det traditionsenliga glühwein – med en twist signerad Blossa. Detta är därmed vår första årgångsglögg gjord på rödvin, något många av er har frågat efter. Glöggen är framförallt en tolkning av glühwein men får sin karaktär från citronzest, torkade pomeransskal och granskott. Lite enbär har tillsatts för att förhöja smaken av skog. De knallgröna granskotten är vår hyllning till de natursköna och friska alpmiljöerna.
Produktion
Ingen av våra glögg använder aromer, utan riktiga ingredienser. För Blossa 25 15% har vi för smaksättningen extraherat granskott, citronskal, pomeransskal och lite enbär. Precis som alla Blossa så är har vi en kryddprocess som dateras från 1895. I augusti året innan så väljs kryddorna noggrant ut och i oktober hackas och mixas dem. Sedan får de ligga och dra i 8 veckor, innan blandningen sedan får mogna i ytterligare minst 3 månader.
Passar till
I och med att denna starkvinsglögg är gjord på rött vin passar den också bra att värma, men precis som tidigare årgångsglögg blir den också god kall. Servera till något sötare snacks som saffransmunkar eller struvor, eller någon salt hårdost.
Kul att veta
Glühwein är traditionellt sätt mindre söt än våra svenska glöggar, och därför har vi valt att göra Blossa 25 med lite mindre socker än de flesta tidigare varianter.