I trettio år har Blossas Trestjärniga sortiment varit en favorit i många svenska hem under vinterhalvåret. Nu lanseras den senaste medlemmen i familjen: Blossa Glögg Trestjärnig Frost spetsad med Gin. En spännande kombination, där Blossas klassiska glögg möter en gin med uppfriskande enbärskaraktär och toner av citronskal. Detta resulterar i en karaktärsegen starkvinsglögg med tydliga citrusaktiga och blommiga inslag. Namnet Frost tar inspiration från den kyliga årstiden och att den allra helst ska drickas kall.
Produktion
Precis som alla Blossa så är har vi en kryddprocess som dateras från 1895. I augusti året innan så väljs kryddorna noggrant ut och i oktober hackas och mixas dem. Sedan får de ligga och dra i 8 veckor, innan blandningen sedan får mogna i ytterligare minst 3 månader.
Kul att veta
Gin har seglat upp som en av de mest populära spritkategorierna och är idag, efter vodka och whiskey, landets tredje mest köpta spritsort.
I Trestjärnig-sortimentet ingår unika kombinationer mellan glögg och olika spritsorter, bland annat omtyckta Trestjärnig Guld med cognac och Trestjärnig Silver med rom. Båda två har varit återkommande på Systembolagets topplistor över mest sålda glögg. Senast utökades sortimentet med Trestjärnig Brons, en variant spetsad med irländsk whiskey, som även den snabbt seglade upp som en favorit hos många.