Blossas alkoholfria glögg utan tillsatt socker har blivit uppgraderade med nytt recept och design, framförallt för att smaka ännu mer som originalprodukten. Blossa alkoholfri glögg utan tillsatt socker görs på ett äkta men avalkoholiserat fylligt rött vin som blandas med druvmust och Blossas lagrade glöggkryddor. Istället för socker har vi sötat glöggen med sötningsmedel, vilket ger en lite torrare upplevelse men framförallt ett lägre kaloriinnehåll jämfört med traditionell glögg.
Produktion
Precis som alla Blossa så är har vi en kryddprocess som dateras från 1895. I augusti året innan så väljs kryddorna noggrant ut och i oktober hackas och mixas dem. Sedan får de ligga och dra i 8 veckor, innan blandningen sedan får mogna i ytterligare minst 3 månader.
Kul att veta
För snart tio år sedan lanserade Blossa en vit och röd alkoholfri glögg utan tillsatt socker. Redan då var det rätt i tiden, men sedan dess har intresset för produkter med lägre kaloriinnehåll och utan tillsatt socker bara ökat. Visste du t ex att av all läsk som såldes i Sverige 2024 så var 56% sockerfri?