Vegan
Blossa Starkvinsglögg Vit

Blossa Starkvinsglögg Vit

Finland


108,00 kr

Systembolaget nr:

9651901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Blossa Starkvinsglögg Vit är stor, frisk med en balanserad kryddighet, citrustoner och inslag av pomerans och kryddnejlika. Smaken är fyllig med frisk citruston, inslag av kardemumma och kryddnejlikor. Lång och kryddig eftersmak.

Produktion

Blossa Starkvinsglögg görs av ett vitt vin samt starkvin som smaksatts med Blossas klassiska glöggkryddorna.

Kul att veta

Blossa glögg är en framgångssaga utan motstycke, med ett unikt recept som i närmare 150 år varit en välbevarad hemlighet. Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år. All glögg i Blossafamiljen utgår från samma grundrecept. Den unika kryddblandningen med bland annat kryddnejlika, kardemumma och ingefära kommer från utvalda odlare i länder som Kina och Guatemala. Kryddorna provas och köps in under perioden augusti-september året innan aktuell julsäsong. Kryddorna extraheras i sprit under fyra veckor, därefter följer en tre månaders mognadslagring av kryddblandningen. Basvinet i all Blossaglögg kommer från noga utvalda europeiska vingårdar. Vinerna som används ger glöggen sin typiska karaktär av torkad frukt och russin. För att få till den rätta sötman tillsätts socker av finaste kvalitet producerat av sockerbetor. Åsa Orsvärn är chief blender för Blossa glögg. Sedan slutet av 90-talet har hon med stor framgång och passion blandat Blossa glögg, och är en av världens främsta inom sitt gebit. Åsa vet vad som krävs för att ta fram en glögg med perfekt balans, ljuvlig kryddning och äkta julkänsla. Alla Blossas produkter kräver mycket tid och kärlek från Åsa innan hon fått till den perfekta blandningen. Hemligheten är att hon blandar glögg på vin av hög kvalitet och noga utvalda kryddor. En rad olika mindre extraktioner görs, vilka jämförs med tidigare års blandningar. På så vis säkerställer Åsa att den sensoriska profilen är identisk från år till år.


Stram, apelsinton med kryddigt driv av juliga kryddor som ingefära och kanel. Sötsöt, apelsinton. Kryddig. Bra drag. Betyg 4- (av 5)

- Elke Jung, Vinbanken 11/2020


BRA KÖPFyllig och något eldig i smaken, med bra balans på sötman. I doft och smak med gula russin, apelsinskal, kardemumma och ingefära.

- Allt om Vin nr 11 november 2021

Produkttyp

Glögg

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

9651901

Volym

750 ml

Varumärke

Blossa

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

170 g/liter