Doften är stor, intensiv och läckert kryddig, druvig och något fruktig och karamelligt söt. Smaken går i samma stil, den är fyllig och söt med en rik och mjuk textur och klädsamt knäckig sötma som balanseras av en fin kryddighet.
Produktion
Liksom tidigare år är basen ett mjukt och kraftigt vin från Italien, noga utvalt för sin fyllighet och varma frukt. Kryddreceptet är detsamma, med tydlig kryddighet av kanel, kardemumma och kryddnejlika och inslag av ingefära. Det är en traditionell glöggsmak som garanterar julstämningen i vintermörkret.
Passar till
Glöggens självklara plats är till julen, då den serveras ljummen eller varm i små koppar med öron som till en början hade använts för den varma punschen så att man inte brände fingrarna. Antingen dricks den som välkomstdrink med russin och mandel eller till pepparkakorna och julgodiset. Glögg kan också drickas sval, då gärna till lagrade ostar (istället för portvin) och varför inte till en grönmögelost med pepparkako