Nyhet

logo
Klimatsmart
Don Simon Seleccion Brut

Don Simon Seleccion Brut


72,00 kr

Systembolaget nr:

7357301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Seleccion Brut har en intensiv doft av päron och citron med en blommig touch. Smaken är lätt och elegant med smak av päron och citrus som balanseras av en bra syra och en angenäm fruktsötma.

Produktion

Druvorna väljs ut innan de går in i vingården. Musten erhålls med lätt tryck och jäst i en rostfri tank vid 18ºC. Vi får ett ungt och fruktigt vitt vin, med en alkoholhalt nära de 10% vol. Den överförs till en isotermisk och isobarisk rostfri tank, med agitation. Socker och jäst tillsätts för att orsaka en andra jäsning alkoholhaltiga och därmed CO 2 (koldioxid) erhålls genom jäsningsprocessen och inte genom att tillsätta gas. Charmatmetoden består av denna andra jäsning i tank som varar ungefär en månad, sedan filtreras vinet och buteljeras i ett fyllmedel isobarometrisk som gör att vi kan undvika förlust av kol som produceras av naturlig jäsning.

Passar till

Servera mycket kall, mellan 4-6ºC gärna som fördrink. Passar utmärkt med lättare rätter med fisk, lättare sallader så som kyckling sallad men även väldigt god med en ostbricka med nötter.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Familjen García Carrión har en lång tradition inom jordbruk. I århundraden har de odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. 1890 beslutade nuvarande Presidentens farfars far José García Carrión att bygga ut vineriet för att möta en ökande efterfrågan från Frankrike. Det var då han också bildade företaget J. García Carrión. Det visade sig vara en lyckad satsning. I dag, nästan 130 år efter att bolaget grundades, levererar de inte bara vin till grannlandet Frankrike, utan till 155 länder i hela världen. Företaget äger vingårdar och vinerier i tio spanska vindistrikt och volymen som produceras gör att man är Europas största vinproducent och den femte största i världen. Trots sin storlek drivs verksamheten fortfarande som ett familjeföretag. Beslutsvägarna är korta. Presidenten Don Josés hustru är involverad i designen på företaget och sonen Luciano har haft stort inflytande i expansionen på den internationella marknaden.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

7357301

Volym

0,75 l

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

10 g/liter

Druva

Macabeo