Elegant, nyanserad doft med inslag av citrus, gröna äpplen, vita blommor, rostat bröd och en tydlig ton av mineral. Torr, mycket frisk och nyanserad smak med tydlig ton av mineral, grillad citron, gröna äpplen och en liten, apritretande sälta i eftersmaken.
Produktion
Naturlig jäsning under temperaturkontroll på ekfat, varav 10% av faten var nya. Ingen malolaktisk jäsning är genomförd och inte heller någon filtrering eller klarning. Champagnen har lagrats i 48 månader på sin jästfällning.
Passar till
Serveras som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Kul att veta
Francis Egly är en av förgrundsgestalterna när det gäller att höja statusen på småskalig odlarchampagne. Han anses vara den i särklass främste odlaren av Pinot Noir i hela Champagne, och både han och hans viner har kultstatus världen över. När Francis Egly tog över efter sin far 1980 minskade han omgående skördeuttaget och övergick till ekologisk odling. Men det handlar inte bara om perfekta druvor utan om hantverksskicklighet. Francis Egly har fullständig kontroll över varenda droppe. Druvorna jäser på fat och vinet genomgår varken malolaktisk jäsning, filtrering eller klarning.En annan viktig faktor är den långa flasklagringen. Vinerna får vila minst fyra och ända upp till nio år på sin jästfällning innan de degorgeras. Det är helt avgörande för terroirprofilen, menar Francis Egly. Les Vignes de Bisseuil är det senaste tillskottet bland Egly-Ouriets champagner. Till skillnad mot deras övriga champgner består Les Bisseuill till största delen av chardonnay (70%).