Doften i Jeanmaire Brut är fruktig och fräsch med inslag av gröna äpplen, citron, mineral samt kex. Smaken är torr och mycket frisk med fina inslag av gröna äpplen, citron, mineral samt en trevlig brödig ton.
Produktion
Druvorna till detta vin kommer från 30 olika byar och efter den andra jäsningen på flaskan lagras den med jästfällningen under minst 24 månader.
Passar till
Att avnjuta som den är eller som aperitif. Är även utmärkt som måltidsdryck till lättare och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Varför inte servera en löjromstoast till förrätt och sedan fortsätta med en ugnsbakad slätvarsfilé med champagnesås samt bakade ostron. Finns även på helflaskor.
Kul att veta
Champagnehuset Jeanmaire grundades 1933 av André Jeanmaire, en ung vinodlare i Avize som ligger i hjärtat av Côte des Blancs. Byn Avize har den högsta klassificeringen i Champagne; Grand Cru och odlar endast Chardonnay. Andrés välskötta vingårdar och kontrakt med odlare i andra delar av Champagne gav snabbt framgångar både i Frankrike och i andra länder. Familjen Trouillard som äger Château Malakoff köpte Jeanmaire 1981 och med tiden flyttade verksamheten till Epernay. Sedan 2004 tillhör Jeanmaire Laurent-Perrier gruppen.Jeanmaire Champage är en prisvärd, populär och välgjord champagne som har funnits i Systembolagets ordinarie sortiment mer än 25 år.