I glaset ett pärlande och friskt rosa vin med läskande toner av färska hallon och röda plommon, färska örter och mjuk mousse.
Produktion
Vinet görs av lambruso di sorbara och får sin mousse från den så kallade ancestralmetoden, vilket innebär att jäsningen avslutas i försluten flaska. Inledningsvis krossades druvorna varsamt och alkoholjäsningen inleddes i temperaturkontrollerade ståltankar kring 12 grader. Efter en kortare macerationsperiod och innan allt socker jästs ut dekanterades vinet av den tyngre delen av jästfällningen och fördes över på flaska. Den jäst som fortfarande var kvar återupptog jäsningsprocessen, vilket ledde till att vinet blev helt torrt. Ingen degorgering utförs, vilket innebär att det fortfarande finns jästfällning kvar i flaskan.
Passar till
Servera lätt kylt som aperitivo eller till ljust kött eller vegetariska rätter.
Kul att veta
Vinet gjorda enligt ancestralmetoden kallas även för pétillant nature, eller pét nat.