EkologiskMindre socker
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut


109,00 kr

Systembolaget nr:

7714101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Produktion

Pierre Olivier Blanc de Blancs tillverkas i Frankrike av utvalda ekologiskt odlade gröna druvor. Efter en nogrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

Passar till

Ett vin som passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk eller skaldjur. Varför inte kummelfilé med vitvinssås smaksatt med stenbitsrom och citron.

Label: SkaldjurFiskKryddstark matVegetariskt

Kul att veta

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans. Finns även som Rosé.


85 poäng (+)

Ett ungt, friskt mousserande vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av persikor, äpple, citrus, blommor och mineraler.

- Dina Viner, december 2022


Mousserande budgetviner brukar inte ha mycket gott att fresta med, utöver priset, men här överraskar redan doften som är befriande frisk och fruktig, helt utan den beska och/eller klibbiga sötma som annars brukar hänga vid. Detsamma gäller smaken och utan att ha hela listan framför mig vill jag påstå att detta just nu är Systemets bästa bubbel under hundralappen

- Bengt-Göran Kronstam, april 2022, vinbörsen.se.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

7714101

Volym

750 ml

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

6 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring.