Elegant och fokuserat vin, med frisk, mineraldriven syra och fint intensiv mousse. Smakprofilen är komplex och innehåller citrus, vit persika, hasselnötter, brioche och rök, och avslutet är långt och nyanserat.
Produktion
Vinet görs av 91 % xarel-lo, 5 % macabeu, 3 % parellada och 1 % monastrell Druvorna pressades som hela klasar, och de olika druvsorterna fick spontanjäsa separat. En mindre proportion av vinet fick jäsa i ekfat för att öka komplexitet och ge struktur. Efter blend påbörjades den andra jäsningen på flaska under naturkork, och den totala lagringen varade i 48 månader. Degorgeringen gjordes för hand i mars 2025 utan att frysa jästpluggen, och ingen dosage tillsattes innan den slutliga korken sattes dit.
Passar till
Eleganta rätter av fisk och skaldjur.
Kul att veta
Druvorna till vinet kommer från Recaredos egna vingårdar inom det område runt Barcelona som dedikerats till produktionen av Corpinnat. Allt vingårdsarbete utförs ekologiskt och biodynamiskt.