Intensivt gyllengult vin med framträdande aromer av stenfrukt och citrus, åtföljt av brödkryddor, balsamico och stenig mineral. Attacken i munnen är fräsch och livlig, med fyllighet och textur i ett långt avslut.
Produktion
Druvorna avstjälkades och krossades försiktigt för att sedan få genomgå en kort period av skalmaceration innan alkoholjäsningen inleddes. Endast den naturliga jästen användes, och jäsningen ägde rum i en neutral fransk foudre om 4000 liter. Efter avslutad jäsning separerades vinet från den tyngre delen av jästfällningen efter sedimentering. Därefter lagrades vinet tio månader i gamla Manzanilla-fat, med en ålder kring 150 år. Lagringen ägde rum i området som kallas Marco de Jerez, eller Sherry-triangeln, i Andalusien i södra Spanien.
Passar till
Grillad kyckling med ruccola-sallad och valnötsvinägrett.
Kul att veta
Vinmakaren Grégory Perez kommer från Bordeaux, men hans hjärta finns i Bierzo där han driver Bodagas Mengoba.