VeganKlimatsmart
CHILL OUT Shiraz Rosé California

Årgång:

2022

CHILL OUT Shiraz Rosé California


229,00 kr

Systembolaget nr:

310508

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig karaktär och doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Rosévinet är fruktigt med en angenäm smak av fruktsötma och toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin.

Produktion

Vinet är en Rosé, gjord på druvan Shiraz. Druvorna kommer från olika vingårdar runt om i Kalifornien, där det råder varmt medlehavsklimat. Efter skörden krossas druvorna och skalen får macerera i musten, vilket ger vinet dess vackert rosa färg och dess fruktiga smak. För att bevara den fräscha fruktigheten jäser vinet på rostfria ståltankar. Vinet är veganvänligt.

Passar till

Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk. Prova gärna till fish tacos med avokadokräm eller quesadillas.

FiskVegetariskt

Kul att veta

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck och idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor, samt lättviktsglasflaskor. Dessutom tappas våra Bag-in-Box i Norden, vilket minimerar utsläpp och miljöpåverkan.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

310508

Volym

3 l

Varumärke

Chill Out

Region

USA - California - California

Sockerhalt

8,9 g/liter

Druva

Shiraz