VeganHållbart val
CHILL OUT Shiraz Rosé California
CHILL OUT Shiraz Rosé California

CHILL OUT Shiraz Rosé California


219,00 kr

Systembolaget nr:

310508

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig och doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Rosévinet är fruktigt med en angenäm smak av fruktsötma och toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin.

Produktion

CHILL OUT Shiraz Rosé California är gjort på druvan Shiraz, druvorna kommer från olika vingårdar runt om i Kalifornien. Kalifornien har ett varmt Medelhavsklimat där dessa druvor trivs extra bra. Efter skörden krossas druvorna och skalen får macerera i musten, vilket ger vinet dess vackert rosa färg och dess fruktiga smak. För att bevara den fräscha fruktigheten jäser vinet på rostfria ståltankar innan det tappas. Vinet fraktas därpå till Finland för att på plats tappas på bag in box.

Passar till

Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk. Varför inte muscovadogrillad lax med en sallad med jordgubbar, oliver och fetaost.

FiskVegetariskt

Kul att veta

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; bag-in-box eller rPET-flaskor.

Ursprung

USA

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

310508

Volym

3000 ml

Varumärke

Chill Out

Förpackningstyp

Bag in Box

Sockerhalt

8,9 g/liter

Druva

Shiraz