En blend av 60% Grenache, 25% Syrah, and 15% Cinsault. Grenache ger aromer av röda bär och grapefrukt. Syrah kommer med energi och friskhet och även en lite " kryddig" ton. Cinsault kompletterar vår palett med blommiga noter, Vinet är fruktigt och aptitretande.
Produktion
Druvorna skördas nattetid för att behålla den svala temperaturen och säkerställa aromen i druvorna. En försiktig pressning i en pneumatisk press av hela klasar följs av en vila för vinmusten i sval temperatur. Under tio-tolv dagar sker jäsningen under 12°C - 17°C och detta sker i ståltank. Vinet har efter det lagrats under 6 månader på tank av stål.
Passar till
Rosé är ett perfekt sällskapsvin, men passar också som matvin. Det är ett universalvin till en somrig buffé med kalla rätter som charkuterier, sallader och skaldjur. Testa gärna att servera rosévin till grillade kycklinglår eller bouillabaisse. Kanske även en lite torr getost som avslutning på måltiden.
Kul att veta
Orbdalen, där Mas la Chevalière är belägen har helt skilda landskap som följer ett efter ett annat. De har under århundraden blivit brukade och formade efter behov. Vingårdarna här har blivit brukade av de odlare som under decennier varit med och bidragit här år efter år och under alla skördens delar.