Vegan
Laroche Rosé

Årgång:

2023

Laroche Rosé

Frankrike


99,00 kr

Systembolaget nr:

5533101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

En blend av 60% Grenache, 25% Syrah, and 15% Cinsault. Grenache ger aromer av röda bär och grapefrukt. Syrah kommer med energi och friskhet och även en lite " kryddig" ton. Cinsault kompletterar vår palett med blommiga noter, Vinet är fruktigt och aptitretande.

Produktion

Druvorna skördas nattetid för att behålla den svala temperaturen och säkerställa aromen i druvorna. En försiktig pressning i en pneumatisk press av hela klasar följs av en vila för vinmusten i sval temperatur. Under tio-tolv dagar sker jäsningen under 12°C - 17°C och detta sker i ståltank. Vinet har efter det lagrats under 6 månader på tank av stål.

Passar till

Rosé är ett perfekt sällskapsvin, men passar också som matvin. Det är ett universalvin till en somrig buffé med kalla rätter som charkuterier, sallader och skaldjur. Testa gärna att servera rosévin till grillade kycklinglår eller bouillabaisse. Kanske även en lite torr getost som avslutning på måltiden.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Orbdalen, där Mas la Chevalière är belägen har helt skilda landskap som följer ett efter ett annat. De har under århundraden blivit brukade och formade efter behov. Vingårdarna här har blivit brukade av de odlare som under decennier varit med och bidragit här år efter år och under alla skördens delar.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5533101

Volym

750 ml

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Languedoc-Roussillon - VdP d'Oc

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Grenache, Cinsault, Syrah