Ruffino Rosatello

Ruffino Rosatello

Italien


129,00 kr

Systembolaget nr:

5338201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ruffino Rosatello har en fruktig doft med inslag av skogshallon, hallonkarameller, apelsin och en frisk fläkt av blommor. Smaken är fruktig med inslag av röda bär, citrus och ett stråk av blommor.

Produktion

Utvalda blå druvor från Toscana krossas och skalen får urlaka i musten tills det blir önskad färg och karaktär, skalen tas bort och vinet jäser vid cirka 16° C för att bevara så mycket som möjligt av druvornas fruktighet och fräschör.

Passar till

Att avnjuta som det är eller till utvalda fiskrätter, lättare kötträtter, sallader och pasta.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 1:a septemberRosatello är ett av Italiens mest populära roséviner och varit det den 1960-talet.I över 140 år har den italienska vinproducenten Ruffino tillverkat viner i absoluta toppklass. De senaste åren har deras engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling. Under 2018 köpte Ruffino egendomen Poderi Ducali med mer än 126 hektar ekologiska vingårdar i området Prosecco. Under samma år påbörjade man en konvertering till ekologisk odling i två av Ruffinos egendomar i Toskana, Greppone Mazzi i Montalcino och Poggio Casciano i Chianti. Totalt berörs 72 hektar och det innebär att 40,7 % av Ruffinos vingårdar kommer vara ekologiskt certifierade år 2021.Ruffino har väl utvecklade metoder vad det gäller hållbar odling (sustainability) och socialt ansvar. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön. Vad gäller vingårdsarbetet har man upprättat en handbok med metoder som minimerar användandet av kemikalier, samtidigt som man ökar jordmånens fertilitet och livskraft genom bland annat naturlig gödsel. Företagets miljöpolicy har stark inriktning på det ekologiska fotavtrycket rörande energiåtgång, utsläpp av växthusgaser och hushållning av vatten. På egendomen La Solatia, har man bland annat anlagt våtmarker som på naturlig väg renar vineriets spillvatten ochsom därför kan återanvändas till både bevattning och rengöring. Ruffino har även ett samarbete med universitet i både Milano och Florens, där man exempelvis tar fram miljövänliga metoder för att bekämpa sjukdomar i vingården. Ruffino har fått erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001 och 2017 vann Ruffino Constellations Brands Sustainability Award.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5338201

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Friuli-Venezia-Giulia - Friuli-Venezia-Giulia

Lagring

Vinner inte på lagring.