Stor och fruktig doft med inslag av mörka bär, kryddor, tobak, örter, kaffe och fat. Smakrik, fyllig och välstrukturerad smak med en fin fruktsyra och behagliga tanniner. Lång eftersmak med finess och elegans
Produktion
Druvklasarna torkas i 3-4 månader tills de tappat 40-45% av sin ursprungliga vikt. I januari avstjälkas druvorna och pressas sedan skonsamt och musten får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar.
Vinet har lagrats 18 månader i ekfat, sedan ytterligare 7 månader efter att vinet blendats. Vinet kan under gynnsamma förhållanden lagras mer än 20 år.
Druvor: corvina veronese 45%, corvinone 45%, rondinella 5%, oseleta 5%
Passar till
Serveras vid 18°C till smakrika rätter, exempelvis vilt, nötstek, grillat och grytor. Vinet passar också bra till lagrade hårdostar. Dekantera gärna vinet 1 timme före servering.