Fruktig doft med inslag av röda bär, mörka körsbär, björnbär, örter och kryddor. Mjuk, fruktig och elegant smak med fin syra och silkeslena tanniner. Lång härlig eftersmak.
Produktion
Vingårdarna ligger i öst-sydöstläge på 240 meters höjd. Jordmånen är varierande, men mestadels kalkrika lerjordar. Druvorna skördades för hand i andra hälften av september. En del av druvorna torkas innan de sedan avstjälkas och pressas skonsamt i december. Övriga druvorna avstjälkas och pressas skonsamt direkt efter skörd. Musten fick sedan jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar. Malolaktisk jäsning skedde i april i ekfat. Vinet har lagrats 15 månader i andragångsfyllda ekfat, och sedan ytterligare 2 månader efter vinet blendats. Slutligen ytterligare 7 månader på flaska. Under gynnsamma förhållande kan vinet lagras över 15 år.
Passar till
Serveras vid 18°C gärna i stora rödvinsglas till allehanda klassiska italienska rätter som risotto gärna med saffran, karljohansvamp eller fläsk, pasta Amatriciana och Carbonara, Lasagne, gnocchi med gorgonzola och valnötter samt stekta eller grillade kötträtter. Passar även utmärkt till charkuterier och mellanlagrade ostar, gärna parmesan, pecorino eller Monte Veronese.