Stor doft med inslag av plommon, björnbär, skogshallon, svartpeppar, kryddor, tobak, lagerblad, kakao och fat. Elegant med mjuk tanninstruktur och välintegrerade fat. Lång, harmonisk eftersmak.
Produktion
Vingårdarna ligger i sydläge på 60-300 meters höjd. Vinstockarna planterades här 1969. Jordmånen är sandsten och skiffer. Druvorna skördades för hand i slutet av februari. Varje vingårdsläge vinifierades separat. Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i öppna kar och ligga kvar på sin jästfällning i 4 månader. Vinet har lagrats en kombination av nya och mestadels 1-2 år gamla franska ekfat, samt en liten del nya amerikanska fat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till eleganta rätter av kalv, kyckling, lamm och nöt.
Kul att veta
Allesverloren är beläget i Swartland och grundades 1694 av änkan Cloete och sedan 1872 har egendomen gått i arv inom familjen Malan. Historiskt sett förknippades Swartland framför allt med storproduktion, där merparten av frukten såldes vidare till kooperativ. Så var också för det Allesverloren i början, men familjen Malan insåg värdet i att behålla sin frukt och göra eget vin under egen etikett. De var en av pionjärerna i Swartland då de tidigt visade vad området kunde prestera. Danie Malan var vinmakare, ägare och före detta rugbyspelare som bland annat belönades med den prestigefyllda utnämningen Årets Vinmakare i Sydafrika. Danies dotter Danielle och son Fanie driver nu gården, som även är deras hem, vidare i sjätte generationen.