I glaset ett rikt och generöst fruktigt vin med inslag av björnbär, solmogna körsbär och blåbär tillsammans med toner av vanilj och kryddor från ekfaten.
Produktion
Vinet görs av 75 % zinfandel som får en extra skjuts av 25 % petit sirah. Vid ankomst till vineriet avstjälkades samtliga druvor och krossades varsamt. Alkoholjäsningen inleddes i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar, och efter avslutad jäsning och maceration pressades vinet. Därefter lagrades 75 % av vinet i ekfat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Kul att veta
Peltier grundades 1985 av Rodney och Gayla Schatz i Lodi, en och en halv timme öster om San Francisco. Rodney är tredje generationens vinodlare i regionen och ansvarar för vingårdarna och vineriet medan Gayla sköter finanserna. Den ursprungliga vingården som ligger vid Peltier Road omfattar 16 hektar, men egendomen har vuxit rejält och omfattar idag mer än 400 hektar vinodlingar. Familjen Schatz var en av de första druvodlarna i Lodi att bli certifierade av Lodi Rules, som är en garant för ett traditionellt och hållbart jordbruk.