Kryddig, fruktig doft med inslag av körsbär, röda vinbär, fat och örtkryddor. Elegant, kryddig, bärig smak med inslag av svarta vinbär, björnbär, choklad och kaffe. De mjuka tanninerna ger, tillsammans med den eleganta syran, struktur och stabilitet till vinet.
Produktion
Jorden består till största del av kalkrik märgel. Druvorna skördades under september månad. De olika druvsorterna skördas och vinifieras separat när respektive sort uppnått optimal mognad. Jäsningen sker vid en temperatur om 30°C i rostfria ståltankar och musten pumpas över skalmassan pumping over används för att dra ut maximalt med färg. Efter den malolaktiska jäsningen färdigställs blenden och vinet fylls upp på fat för lagring. Vinet lagras under minst ett år på stora slavonska ekfat, och därefter ytterligare ett år på flaska.
Passar till
Perfekt kompanjon till smakrika förrätter, pasta, vitt och rött kött samt färska eller lätt lagrade ostar.