Detta vin bjuder på en djup och mångfacetterad upplevelse. Komplexa dofter av mogna frukter integreras smidigt med rostade toner från fatet. Smaken är balanserad och fyllig med välintegrerad syrlighet och rundad tannin. Den långa eftersmaken präglas av en söt sensation från fatrostningen, och avslutningen är minnesvärd med toner av mogna frukter och nötter.
Produktion
Skörden plockades i 15 kg lådor. Jäsningen genomförs vid 28ºC i 10 000 kg stora tankar med lång maceration under 20 dagar. Vinet lagrades i 22 månader på franska ekfat från Allier.
Passar till
Stekt lamm, grillad Iberisk griskött, T-bonesteak. Gryta med nötkött och grönsaker. Iberisk skinka. Grillad tonfisk.
Kul att veta
Skörden erbjöd mycket tillfredsställande resultat både när det gäller kvalitet och kvantitet. De mest framstående egenskaperna är fräschören och elegansen hos vinerna från denna årgång, samt de optimala förutsättningarna för lagring. Den goda klimatologin under hela cykeln möjliggjorde en korrekt mognadsbalans.