Mindre socker
Ceretto Barolo

Årgång:

2019

Ceretto Barolo

Italien


619,00 kr

Systembolaget nr:

7507101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ett rikt och livfullt vin med karaktär av bland annat röd frukt, rosor och svart te. Klassisk och harmonisk Barolo med balanserade tanniner. Fantastisk redan från släpp men kan lagras upp till 15- 20 år.

Produktion

Klassisk jäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar sedan 10-15 dagars skalmaceration.

Passar till

Serveras som bäst vid 16-18°C till traditionell, elegant italiensk mat såsom risotto, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba.

LammNötköttPastaLabel: Ost

Kul att veta

Idén att kombinera olika uttryck för att skapa en god balans är originalreceptet för Barolo. Detta är Cerettos klassiska Barolo. Tidigare hette vinet Zonchera, men man valde att förenkla namnet 2010. Zonchera var skapad som den första Barolon för huset Ceretto. Denna var länge deras främsta vin innan Bruno och Marcello Ceretto valde att investera i Cru/single vineyard barbaresco på 70-talet. Vinet är idag andra vinet för Ceretto. Det har alltid producerats i vineriet i Alba och är en blend av de vingårdarna familjen äger i Barolo.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7507101

Volym

750 ml

Varumärke

Ceretto

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Piedmont - Barolo

Sockerhalt

0,41 g/liter

Druva

Nebbiolo

Lagring

Efter malolaktiska jäsningen flyttas vinet till franska 300L ekfat för 12 månaders lagring. Sedan efterföljer ytterligare 24 månaders lagring men i större 25hl botti, som är av äldre ek. Avslutningsvis ca 12 månader i flaska.