Ett rikt och livfullt vin med karaktär av bland annat röd frukt, rosor och svart te. Klassisk och harmonisk Barolo med balanserade tanniner. Fantastisk redan från släpp men kan lagras upp till 15- 20 år.
Produktion
Klassisk jäsning i ståltank med pigeage. Pågår ca 15 dagar sedan 10-15 dagars skalmaceration.
Passar till
Serveras som bäst vid 16-18°C till traditionell, elegant italiensk mat såsom risotto, raguer av olika slag eller pasta med tryffel från Alba.
Kul att veta
Idén att kombinera olika uttryck för att skapa en god balans är originalreceptet för Barolo. Detta är Cerettos klassiska Barolo. Tidigare hette vinet Zonchera, men man valde att förenkla namnet 2010. Zonchera var skapad som den första Barolon för huset Ceretto. Denna var länge deras främsta vin innan Bruno och Marcello Ceretto valde att investera i Cru/single vineyard barbaresco på 70-talet. Vinet är idag andra vinet för Ceretto. Det har alltid producerats i vineriet i Alba och är en blend av de vingårdarna familjen äger i Barolo.