Château Bois Cardon Médoc har en inbjudande doft med inslag av blå och röda plommon, svarta vinbär, lakrits, färska örter och kryddor. Smaken är fruktig med fina toner av mörka plommon, svarta vinbär, kryddor, lakrits och fat.
Produktion
Druvorna som är 60% merlot och 40% cabernet sauvignon skördas med maskin, men sorteras noggrant vid ankomst till vineriet. Efter den omsorgsfulla jäsningen i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar lagras vinet under 6 månader i franska ekfat som rymmer 225 liter.
Passar till
Till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på fågel, kött eller grönsaker. Det får gärna finnas lite feta eller krämiga komponenter i anrättningen. Varför inte servera en helstekt ryggbiff med stuvad blandsvamp, rödvinssky och rostad potatis.
Kul att veta
Vinet Château Bois-Cardon Médoc kommer från kommunen Valeyrac som ligger 25 kilometer norr om Pauillac. Närheten till mynningsviken Gironde och jordmånen som består av sten och grus uppblandat med sand och lera ger ypperliga förutsättningar.
Château Bois-Cardon produceras på Château Le Bourdieu, där ägare och ansvarig vinmakare är Gui Bailly. Det vackra slottet med sitt karaktäristiska duvtorn byggdes cirka 1830 av Philippe Delacourt, Lord of Bourdie. Totalt består egendomen av 49 hektar vinodlingar där 47% är cabernet sauvignon, 50% merlot och 3% petit Verdot.
Producenten har kvalificerat sig till det tredje steget i den franska hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale (HVE)
Vinet är ett hållbart val då det är en PET-flaska som är en förpackning med lägre klimatavtryck.