Mindre sockerKlimatsmart
Château Bois Cardon Médoc

Årgång:

2022

Château Bois Cardon Médoc

Frankrike


120,00 kr

Systembolaget nr:

282301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Château Bois Cardon Médoc har en inbjudande doft med inslag av blå och röda plommon, svarta vinbär, lakrits, färska örter och kryddor. Smaken är fruktig med fina toner av mörka plommon, svarta vinbär, kryddor, lakrits och fat.

Produktion

Druvorna som är 60% merlot och 40% cabernet sauvignon skördas med maskin, men sorteras noggrant vid ankomst till vineriet. Efter den omsorgsfulla jäsningen i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar lagras vinet under 6 månader i franska ekfat som rymmer 225 liter.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på fågel, kött eller grönsaker. Det får gärna finnas lite feta eller krämiga komponenter i anrättningen. Varför inte servera en helstekt ryggbiff med stuvad blandsvamp, rödvinssky och rostad potatis.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Vinet Château Bois-Cardon Médoc kommer från kommunen Valeyrac som ligger 25 kilometer norr om Pauillac. Närheten till mynningsviken Gironde och jordmånen som består av sten och grus uppblandat med sand och lera ger ypperliga förutsättningar. Château Bois-Cardon produceras på Château Le Bourdieu, där ägare och ansvarig vinmakare är Gui Bailly. Det vackra slottet med sitt karaktäristiska duvtorn byggdes cirka 1830 av Philippe Delacourt, Lord of Bourdie. Totalt består egendomen av 49 hektar vinodlingar där 47% är cabernet sauvignon, 50% merlot och 3% petit Verdot. Producenten har kvalificerat sig till det tredje steget i den franska hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale (HVE) Vinet är ett hållbart val då det är en PET-flaska som är en förpackning med lägre klimatavtryck.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

282301

Volym

750 ml

Varumärke

Savas

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

PET

Region

France - Bordeaux - Médoc

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Merlot

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.