Mindre socker
Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon

Årgång:

2021

Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon


859,00 kr

Systembolaget nr:

5740101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon 2019 har en intensiv och utrycksfull doft med inslag av cassis, hallon, muskot, ceder, plommonsaft samt ett stråk av mint. Smaken är mycket rik och intensiv med fina toner av björnbär, cassis, svart te, mörk choklad, ceder, stenkross och ett stråk av lavendel.

Produktion

Druvorna som genomgår en omsorgsfull selektion både i vingård och i vineriet kommer från utvalda vingårdar i distriktet Oakville som ligger i hjärtat av Napa Valley. Bland kommer en del av vinet från den legendariska vingården To Kalon. Vinet lagras under 17 månader i fat av fransk ek, där 52% är nya fat.

Passar till

Ett härligt vin som passar till kraftfulla kötträtter och utvalda ostar. Varför inte en renkalvfilé med murkelsås och västerbottensost gratinerad potatisgratäng.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Fred Schrader grundade Schrader Cellars 1998 med ambitionen att göra det bästa cabernet sauvignon vinet från Napa Valley. Sedan dess har vinerna nått en enastående ryktbarhet och hela 35 stycken 100 poängarna har inkommit från bland annat The Wine Advocate, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, och James Suckling. Ansvarig vinmakare är Thomas Rivers Brown. År 2001 skapade Fred Schrader vinet Double Diamond som fick stor uppmärksamhet. Efter ett treårigt uppehåll relanserades vinet 2018. Även här är vinet signerat Thomas Rivers Brown.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15,5 %

Systembolaget nr

5740101

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - California - California

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Utmärkt god att dricka nu, men kan även med fördel lagras flera år.