Ett strukturerat och komplext vin som bjuder på så väl mörka som röda bär och en vibrerande mineralitet. Den mogna fuktrikedomen backas upp av mjuka tanniner och en krispig syra.
Produktion
Alkoholjäsningen och och den malolaktiska jäsningen ägde rum i betongkärl där vinet sedan lagrades i tio månader innan buteljering på flaska.
Passar till
Njut tillsammans med en värmande lammgryta.
Kul att veta
Låter vingården "Le Bourg" bekant? En annan av delägarna till Le Bourg är Clos Rougeard...
Familjen Duveau har funnits i den lilla byn Chacé i åtta generationer. När Fabien Duveau tog över familjedomänen 2008 inledde han konverteringen mot ekologisk odling. Sedan 2021 är domänen, som nu består av 16 hektar vingårdar, ekologiskt certifierad. Vingårdarna är planterade på kalkhaltig "Tuffeau"-jordmån, som är känd för sin goda förmåga att bevara fukten i jorden vilken skyddar vinrankorna mot vattenstress. Mixen mellan kalksten och lera ger hans viner en stor nyansrikedom och livlig fräschör