Mindre socker
Kim Crawford Pinot Noir

Årgång:

2020

Kim Crawford Pinot Noir

Nya Zeeland


269,00 kr

Systembolaget nr:

5067601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften Kim Crawford Pinot Noir är fruktig och elegant med inslag av röda frukter och bär, mörka körsbär samt ett stråk av krydda och blommor. Smaken är fruktig som väl balanseras upp av en hög syra och en bra smakintensitet. I eftersmaken finner man båda röda och mörka frukter, kryddor och en spets av blodapelsin.

Produktion

En unik blandning av Pinot Noir druvor från Marlborough och Central Otago. Klasarna avstjälkades och skalen fick urlaka i musten under fem dagar innan jäsningen genomfördes i öppna fermenteringskar som tilläts gå upp till 32° för att extrahera extra mycket färg och karaktär. Efter pressningen och en del av vinet fick vila i ekfat under åtta månader.

Passar till

Lätt kyld till kraftiga fiskrätter samt till lätta och medelkraftiga kötträtter. Varför inte stekt majskycklingbröst med stekt ostronskivling med örtig rödvinssås och potatis och gryère krokett.

LammFiskNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Detta Nya Zeeländska vinföretag grundades så sent som 1996. Grundarna Erica och Kim Crawford började från grunden utan vingårdar, inget vineri, inget namn på företaget, och inte ens någon vidare erfarenhet av vin, annat än att de tyckte om att dricka ett gott vin. De upptäckte att de saknade rena och eleganta viner som inte dominerades av ek och ur det föddes idén på att starta ett eget vineri. De första vinerna gjordes år 1996, då av köpta druvor som vinifierades hos andra närliggande vinerier. Företaget har vuxit betydligt sedan 1996.Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner av bland annat Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris och Pinot Noir. Ansvarig vinmakare sedan 2005 är Anthony Walkenhorst. Vinegendomen är idag mycket framgångsrika och är det största nya Zeeländska vinvarumärket i USA. År 2017 blev man utnämnd till New World Winery of the Year av tidningen Wine Enthusiast.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5067601

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

New Zealand - Marlborough - Marlborough

Druva

Pinot Noir

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även utvecklas ett par år.