Mindre socker
Kim Crawford Sauvignon Blanc

Årgång:

2022

Kim Crawford Sauvignon Blanc

Nya Zeeland


179,00 kr

Systembolaget nr:

7897401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Kim Crawford Sauvignon Blanc är intensiv och uttrycksfull med inslag av citrus, passionsfrukt, melon, nashipäron och färska örter. Smaken är torr och frisk med  hållande smak av passionsfrukt, tropiska frukter, färska örter, melon och grapefrukt.

Produktion

Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar i Wairau Valley och Awatere Valley. Genom att de olika vingårdarna har olika förutsättningar som ger olika karaktärer skapar det en komplexitet och nyansrikedom i den slutliga blandningen.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte servera en klassisk ceviche till?

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Detta Nya Zeeländska vinföretag grundades så sent som 1996. Grundarna Erica och Kim Crawford började från grunden utan vingårdar, inget vineri, inget namn på företaget, och inte ens någon vidare erfarenhet av vin, annat än att de tyckte om att dricka ett gott vin. De upptäckte att de saknade rena och eleganta viner som inte dominerades av ek och ur det föddes idén på att starta ett eget vineri. De första vinerna gjordes år 1996, då av köpta druvor som vinifierades hos andra närliggande vinerier. Företaget har vuxit betydligt sedan 1996.Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner av bland annat Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris och Pinot Noir. Ansvarig vinmakare sedan 2005 är Anthony Walkenhorst. Vinegendomen är idag mycket framgångsrika och är det största nya Zeeländska vinvarumärket i USA. År 2017 blev man utnämnd till New World Winery of the Year av tidningen Wine Enthusiast.Druvsorten Sauvignon Blanc är mycket dominerande i den Nya Zeeländska vinindustrin och står för 73 % av den uppodlade arealen samt för hela 86 % av landets export.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7897401

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

New Zealand - Marlborough - Marlborough

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc

Lagring

Utmärkt god att avnjuta idag, och bör inte lagras längre än tre år efter skördeåret.