I glaset ett fruktigt och nyanserat vin med smak av björnbär, plommon och mörka körsbär samt toner av svartpeppar, färska örter, viol och fint inlindade ektoner.
Produktion
Efter en manuell sortering vid ankomst till vineriet fick druvorna macerera I fem dagar i jäsningskärlet innan avstjälkning. Därefter fick vinet jäsa ytterligare 7-10 dagar innan malolaktisk jäsning I en mix av betong- och ståltankar. Därefter rackades vinet över till franska ekfat för fortsatt lagring i tolv månader i franska ekfat. Hälften av faten var nya.
Passar till
Serveras till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.
Kul att veta
När Aurelio Montes och vännen Douglas Murray grundade Montes 1987 var de ute på outforskat vatten. Ingen annan producent vågade tänka tanken på en bodega fokuserad på premiumviner från Chile på den tiden. De var övertygade om landets potential att kunna göra viner som hörde hemma bland de finaste uttrycken världen över. Tiden har gett dem rätt.
Vineriet drivs idag av Aurelio Jr och trots att Montes idag har en självklar ställning i vinvärlden är de lika vitala och innovativa idag som vid grundandet.