Mindre socker
Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon

Årgång:

2019

Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon

Sydafrika


159,00 kr

Systembolaget nr:

656301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon har en fruktig och bärig doft av svarta vinbär, plommon, ceder, tobak och choklad. Generös, något utvecklad smak av mörk frukt och kryddiga toner av svartpeppar, ceder, tobak och choklad. Pigg syra och välbalanserat avslut med lena men påtagliga tanniner.

Produktion

Druvorna kommer från högkvalitativa vingårdar i olika delar av Coastal Region. Med olika förutsättningar vad det gäller klimat och jordmån tillför de olika vingårdsplotterna mer nyansrikedom till vinet. Vid jäsningen användes en rad olika jäsningskar för att få olika typer av tanninstruktur och fruktighet. Efter alkoholjäsningen överfördes vinet till ekfat för malolaktisk jäsning och lagring. Lagringen pågick under 21 månader i fat från fransk och amerikansk ek. Faten var en blandning av nya, de som använts en gång samt två gånger tidigare.

Passar till

Kötträtter av nöt, vilt eller lamm.Varför inte en Sirlionstek med grillad majs, rödvinssmör och bakad potatis.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Man fick även samma utmärkelse i 2011 års utgåva. Egendomen har sitt säte i regionen Paarl. Nederburg ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Totalt investerade Distell 19,1 miljoner Rand i projekt för socioekonomisk utveckling under 2017. Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället. Sen starten har Qhubeka distribuerat mer än 80 000 cyklar till behövande sydafrikaner. Nederburg har upplåtit ett hus på egendomen för produktion av Qhubekacyklar där åtta tidigare arbetslösa kvinnor från det lokala samhället producerar nära 5000 cyklar per år. Nederburg har även åtagit sig att direkt sponsra med minst 345 cyklar under nästkommande år.


5 stjärnor (95 poäng)

- Platter’s South African Wine Guide 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

656301

Volym

750 ml

Varumärke

Distell

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Coastal Region

Sockerhalt

1,94 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

God att dricka nu men kan också lagras ett par år om man så önskar