Mindre socker
Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

Årgång:

2019

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

Sydafrika


239,00 kr

Systembolaget nr:

7298601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nederburg The Brewmaster har en medelstor doft med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt . Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Produktion

Vinet är baserat är på Cabernet Sauvignon (61%), Malbec (16%), Petit Verdot (15%), Merlot (5%), Cabernet Franc (3%) Efter en noggrann sortering vinifieras de olika druvsorterna separat i öppna jäsningskärl, roterande jäskar samt i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 30 månader i 300 liters i nya  fat av fransk ek amerikansk ek (5%)

Passar till

Utmärkt gott till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar. Varför inte en mustig lammgryta med rökig crème fraiché och stekt ris smaksatt med lök och svamp.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Nederburg är den Sydafrikanska vinproducent som år efter år vinner flest utmärkelser för sina viner, både i Sydafrika och internationellt.The Brewmaster tillhör en serie av viner " The Heritage Heroes" som är handgjorda viner av hög kvalitet där man hedrar personer som genom historien har haft stor betydelse för Nederburgs utveckling och framgång. The Brewmaster är en bordeauxblend som hedrar bryggmästaren och tespecialisten Johann Graue. Han lämnade sitt delägarskap i ett stort tyskt bryggeri 1937 och emigrerade till Sydafrika där han köpte egendomen Nederburg. Johann har betytt oerhört mycket inte bara för Nederburg utan för hela Sydafrikas vinindustri. Han bidrog bland annat med experiment med olika druvkloner och introducerade kylkontrollerad jäsning samt ett ny kvalitetsinriktning i vingårdsarbetet.Nederburg utsågs  till Winery of the Year i 2017 utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Samma bedrift uppnådde man i 2011 års upplaga.


14 poäng =/prisvärt

Generös doft av svarta vinbär, mörka plommon, ett stänk grön paprika, ceder, mörk choklad och rostad ek. Rund, fruktdriven smak med tydliga, men runda tanniner och vital fruktsyra i en fyllig kostym med balanserat avslut.

- Munskänkarna. Vintesten, februari 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7298601

Volym

750 ml

Varumärke

Distell

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

1,13 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot

Lagring

Ypperligt god att avnjuta idag, men kan även lagras 2-4 år om man så önskar