Mindre sockerKlimatsmart
Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage

Årgång:

2021

Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage

Sydafrika


121,00 kr

Systembolaget nr:

5935921

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage har en inbjudande doft med inslag av röda frukter, plommon, kryddor och en fläkt av kakao. Smaken är trevligt fruktig med toner av röda och mörka frukter, blå plommon, kryddor, lakritschoklad samt ett stråk av örter.

Produktion

Vinet görs på på utvalda druvor där 80% är cinsault och 20% pinotage. Vinfieringen och några månaders lagring sker i rostfria ståltankar.

Passar till

Vinet passar både som sällskapsdryck samt till medelkraftiga anrättningar av kött, fågel eller grönsaker. Varför inte fetaostfyllda viltfärsbiffar med stekt blandsvamp och gräddsås.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Man fick även samma utmärkelse i 2011 års utgåva. Egendomen har sitt säte i regionen Paarl. Nederburg ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Totalt investerade Distell 19,1 miljoner Rand i projekt för socioekonomisk utveckling under 2017. Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället.


Lista över Systembolagets 10 bästa viner på PET-flaska 2023.

"Ett vin som man kan beskriva som en blandning av modernt och traditionellt. Här får vi en tydlig bärig karaktär där körsbären kommer fram. Men vi får även en viss pomerans i längden. Här bjuda vi även på små diskreta kaffetoner. Ett lättillgängligt och trevligt vin på PET-flaska."

- Vinbanken, Yozo Glavas, September 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5935921

Volym

0,75 l

Varumärke

Distell

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

South Africa - South Africa - South Africa

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Cinsault, Pinotage

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.