Denna svalklimatssyrah lyfter druvans höga toner av svartpeppar och viol med en djup frukt av björnbär och plommon som ryggrad. Lång eftersmak.
Produktion
Tillverkat på druvorna syrah. Klasarna sorterades vid ankomst till vineriet innan de avstjälkades och krossades. Innan alkoholjäsning hölls de vid låg temperatur i en fem dagar lång kallmaceration. Alkoholjäsningen inleddes därefter vid en temperatur kring 26-28 grader. Jäsning och påföljande maceration varade i 15 dagar innan vinet rackades inför vidare lagring. 35% av vinet lagrades 12 månader på franska ekfat med en ålder på 1-2 år. Resterande del lagrade på betongägg.
Passar till
Passar till ugnsbakat lammlägg med ras-el-hanout och couscous.
Kul att veta
Montes Outer Limits är en serie viner som fokuserar på en mindre produktion från unika ursprung med tydlig ursprungskänsla. Just i den svala appellationen Zapallar är det endast Montes som har planterade vingårdar. Druvorna till vinet kommer från Montes egna vingårdar i den svala appellationen Zapallar, vilken är belägen endast 7 kilometer från have i den norra delen av Aconcagua Costa. Alla druvor skördades för hand i små korgar med en kapacitet på 12 kg. Skörden ägde rum i slutet av mars. Klasarna sorterades vid ankomst till vineriet innan de avstjälkades och krossades. Innan alkoholjäsning hölls de vid låg temperatur i en fem dagar lång kallmaceration. Alkoholjäsningen inleddes därefter vid en temperatur kring 26-28 grader. Jäsning och påföljande maceration varade i 15 dagar innan vinet rackades inför vidare lagring.