Klimatsmart
Paz Malbec

Årgång:

2022

Paz Malbec

Argentina


199,00 kr

Systembolaget nr:

9202207

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Paz Malbec är medelstor och trevlig med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Tanninerna är mogna med mjuk struktur. Vinet har en bra smaklängd och nyansrikedom med inslag av mörka bär, katrinplommon, mörk choklad och kaffe.

Produktion

Druvorna handskördas från Pedernal dalen 1350 meter över havet. Efter en omsorgsfull selektering och jäsning lagras vinet 15 månader i nya franska ekfat.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte en grillad ryggbiff med rödvinsreduktion, smörstekt svart trumpetsvamp och potatisstomp.

LammNötkött

Kul att veta

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina kvalitetsviner. Främst för vinerna på druvan Syrah.Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

9202207

Volym

1500 ml

Förslutning

Plastpropp

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

Argentina - Cuyo - San Juan

Druva

Malbec