En doft av körsbär, viol, hallon och blåbär samt inslag av örter och en lätt kryddighet. Vinet är fylligt samtidigt mineraliskt med fin syra och mjuka tanniner samt fint integrerade fat.
Produktion
Klasarna av druvorna Corvina , Corvinone , Rondinella har avstjälkats och sedan pressats. Spontan jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerad temperatur mellan 22°C och 24°C. 10 dagars maceration med "punch downs" och påfyllning. 2 års åldring i stora fat, tonneaux, barriquer och amfora. Ytterligare lagring på flaska i 12 månader.
Passar till
Passar till eleganta anrättningar som både kan vara pasta eller maträtter baserat på ljust- eller mörkt kött.
Kul att veta
Vingården Pietraia in Dialetto Veneto för vinet Peretara är endast 4,5 ha och är belägen på den högsta punkten av Valpantena på ca 500-600 m höjd, vilket ger ett kallare klimat jämfört med de lägre liggande områdena i Valpantena. Dalen i sig upplever ofta stora temperatursvängningar mellan dag och natt. Denna variation är fördelaktig för just vinodling eftersom det bidrar till en långsam och jämn mognad av druvorna och ger en komplex smak och finstämd aromatik. De kyliga luftströmmar som kommer ner från de omgivande Alperna hjälper till att bevara druvornas naturliga syra och fräschör.