Mindre socker
Peretara Valpolicella Superiore

Årgång:

2019

Peretara Valpolicella Superiore

Italien


419,00 kr

Systembolaget nr:

7277601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

En doft av körsbär, viol, hallon och blåbär samt inslag av örter och en lätt kryddighet. Vinet är fylligt samtidigt mineraliskt med fin syra och mjuka tanniner samt fint integrerade fat.

Produktion

Klasarna av druvorna Corvina , Corvinone , Rondinella har avstjälkats och sedan pressats. Spontan jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerad temperatur mellan 22°C och 24°C. 10 dagars maceration med "punch downs" och påfyllning. 2 års åldring i stora fat, tonneaux, barriquer och amfora. Ytterligare lagring på flaska i 12 månader.

Passar till

Passar till eleganta anrättningar som både kan vara pasta eller maträtter baserat på ljust- eller mörkt kött.

LammNötköttPastaVegetariskt

Kul att veta

Vingården Pietraia in Dialetto Veneto för vinet Peretara är endast 4,5 ha och är belägen på den högsta punkten av Valpantena på ca 500-600 m höjd, vilket ger ett kallare klimat jämfört med de lägre liggande områdena i Valpantena. Dalen i sig upplever ofta stora temperatursvängningar mellan dag och natt. Denna variation är fördelaktig för just vinodling eftersom det bidrar till en långsam och jämn mognad av druvorna och ger en komplex smak och finstämd aromatik. De kyliga luftströmmar som kommer ner från de omgivande Alperna hjälper till att bevara druvornas naturliga syra och fräschör.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7277601

Volym

0,75 l

Varumärke

AdVini

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Veneto - Valpolicella

Sockerhalt

1,5 g/liter