Planeta Frappato

Årgång:

2022

Planeta Frappato

Italien


209,00 kr

Systembolaget nr:

5659501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Planeta Frappato har en inbjudande och fräsch doft med inslag av rosor, röda frukter, jordgubbar, kanderad viol och en fläkt av rökig mineralitet. Smaken fräsch och fruktig med toner av hallon, rosor, viol och ett stråk av högklassig balasamico.

Produktion

Druvorna handskördas och förs till vineriet i små tråg. Efter avstjälkning genomförs alkoholjäsning i tankar av rostfritt stål. Jäsning pågår under 7-8 dagar och skalen får macerera ytterligare 10-13 dagar.

Passar till

Lätt kyld, cirka 14-15° C till kraftigare fiskrätter, risotto, lättare kötträtter, pasta och utvalda ostar.

NötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns 2 vinerier Ulmo och Dispensa, fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo. På dessa platser ligger de sex vinerier som Planera byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomar som har stor variation både i jordmån, topografi och det lokala klimatet. Detta frisk och fruktiga rosévin kommer från vinegendomen Dispensa i Menfi. Planeta arbetar mycket med frågor rörande miljö, hållbarhet och etiska frågor. Vad det gäller miljöarbetet har man kommit mycket lång och har erhållit miljöcertifieringen SOSTAIN., där man nått den högsta graden. Man arbetat mycket med kultur och välgörenhetsarbete. I olika projekt skänker man pengar till bland annat Wine for Life och OXFAM.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5659501

Volym

0,75 l

Varumärke

Azienda Agricola Planeta

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Sicily - Sicily

Sockerhalt

3 g/liter